BHV op het werk kan levens redden

BHV op het werk kan levens redden

Zo redt BHV levens op het werk

Of er nu sprake is van brand in het gebouw, iemand die een val van de trap maakt of een medewerkers die een hartaanval krijgt. Het noodlot kan overal toeslaan, ook op het werk. Als bedrijf ben je verplicht om in die situatie genoeg bedrijfshulpverleners (BHV’ers) op de werkvloer te hebben. Lees in dit blog meer over de bhv’er.

Bedrijfshulpverlening is verplicht

Als bedrijf ben je verplicht voldoende bedrijfshulpverleners in huis te hebben. Voor veel bedrijven voelt het daarom als het zoveelste ‘moetje’ in Nederland, een land van regeltjes. Het is daarom verstandig BHV-verplichtingen niet te zien als een verplichting, maar als iets wat er is om jou en je medemens te helpen in geval van nood. Een BHV’er kan op een dag zomaar eens jouw leven redden.

De juiste BHV-cursus

Welke BHV-cursus geschikt is voor jouw situatie, hangt af van het type bedrijf dat je runt. Run je bijvoorbeeld een slagerij waar met vlijmscherpe machines gewerkt wordt? Dan is er een verhoogd risico op een bijvoorbeeld een ernstige bloeding. Je wilt dan dat de BHV’ers van je bedrijf weten hoe ze een dergelijke bloeding moeten stelpen. Heb je een bedrijf dat werkt met chemische stoffen? Dan wil je weten met welke specifieke blusmiddelen je per stof moet werken. Je kunt dan niet zomaar water over iets of iemand heen gooien en dan maar hopen dat het allemaal goed komt.

Plan een BHV-cursus in

Zelfs op een doodgewoon kantoor zonder gevaarlijke machines of stoffen, kan het gebeuren dat iemand onwel wordt of een ongeval krijgt waarbij snel en correct gehandeld moet worden. Plan daarom met enige regelmaat een BHV-cursus in om ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de werkvloer niet alleen de juiste kennis hebben, maar deze ook blijven houden. Je wil namelijk toch dat de juiste persoon in geval van nood direct kan handelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over bedrijfshulpverlening en hoe het je kan helpen? Stel al je vragen gerust via het contactformulier.