3 voordelen van hygiënische scheidingswanden

Het creëren van meerdere ruimtes met hygiënische scheidingswanden heeft grote voordelen voor een bedrijf waar hygiëne een belangrijke rol speelt. Of het nu gaat om het scheiden van productieprocessen, het verbeteren van de routing of het verminderen van de kans op kruisbesmetting: hygiënische scheidingswanden kunnen een ongelooflijke meerwaarde zijn voor uw bedrijf. In deze blogpost gaan we dieper in op de drie voordelen van hygiënische scheidingswanden.

1. Productieprocessen scheiden

Een voordeel van hygiënische scheidingswanden is dat u productieprocessen kunt scheiden in verschillende delen van uw bedrijf. Als u bijvoorbeeld een bakkerij runt en het bakproces wilt afschermen van de verpakkingsruimte, kunt u hygiënische scheidingswanden gebruiken om deze processen te scheiden. Ook kunt u een hygiënische ruimte in dezelfde ruimte te creëren, een zogenaamde box-in-a box. Zo kunt u overal waar u wilt hygiënische ruimtes creëren en verschillende processen eenvoudig van elkaar scheiden om kruisbesmetting te voorkomen.

2. Routing creëren

Een ander voordeel van het gebruik van hygiënische scheidingswanden is dat het helpt bij het creëren van routing binnen uw bedrijf. Er kunnen namelijk ook hygiënische deuren in worden geplaatst. Hierdoor creëert u een bepaalde routing binnen uw bedrijf, waardoor het verkeer en goederen van personen dusdanig kan worden geregeld dat mensen en goederen niet onnodig met elkaar in contact komen. Zo wordt een mogelijke besmetting tussen verschillende delen van uw bedrijf zoveel mogelijk voorkomen.

Conclusie:

Of u nu een ruimte in een bestaande hal wilt opdelen of een hele nieuwe ruimte met sandwichpanelen wilt bouwen: investeren in hygiënische scheidingswanden zorgt ervoor, dat alle ruimtes voldoen aan de HACCP-normen! Het creëren van meerdere ruimtes met hygiënische scheidingswanden heeft dan ook veel voordelen voor zowel grote als kleine bedrijven. Door productieprocessen te scheiden, routing paden te creëren en het risico van kruisbesmetting te verminderen, kunnen deze scheidingswanden ongelooflijk nuttig zijn. Lees ook ons artikel voer de voordelen van een houten sectionaalpoort voor uw bedrijfspand.