Begin je eigen uitzendbureau

Begin je eigen uitzendbureau

4 tips voor het starten van je eigen uitzendbureau

Beschik jij over flink wat ervaring in de uitzendbranche? En heb je in de afgelopen jaren een waardevol netwerk opgebouwd? Dan heb je eigenlijk alles in huis om je eigen uitzendbureau te starten. Maar waar moet je beginnen? Wij vertellen je het in dit blog aan de hand van 4 handige tips!

1. Volle focus op het ondernemen

Bij het starten van een uitzendbureau zul je de scherpe concurrentie ervaren, maar ook de nodige kansen. Die concurrentie zul je dus te slim af moeten zijn. En daarom is het slim om samenwerkingen aan te gaan op gebieden die niet onder je core-business vallen, zoals de salarisadministratie. Deze tijdrovende klus kun je uitbesteden aan een ervaren payrollbedrijf. Ook jezelf aansluiten bij een franchise om van de naamsbekendheid gebruik te maken is een optie.

2. Durf je te specialiseren

Veel startende ondernemers maken de fout dat ze zich niet durven te specialiseren. En dat terwijl bedrijven die op zoek zijn naar personeel juist op zoek zijn naar werknemers met specifieke kwaliteiten of ervaring. Ze zijn vaak zelfs bereid om een hoger tarief te betalen voor gespecialiseerd personeel. Deze werknemers beschikken namelijk over specifieke kennis en vaardigheden en kunnen direct leveren waar het bedrijf behoefte aan heeft. Dit geldt natuurlijk ook voor het aantrekken van potentiële werknemers uit die branche. Die weten zo direct dat ze bij jou het beste af zijn.

3. Juiste SBI-code op je KvK-inschrijving

Wie een uitzendbureau begint heeft soms speciale vergunningen nodig, die om een specifieke SBI-code vragen. Dit is de code van de branche waarin je werkzaam bent. Deze Dit geef je aan op je KvK-inschrijving. Je kunt onder meerdere branches tegelijk vallen afhankelijk van je werkzaamheden. Meerdere SBI-coden zijn dus mogelijk.

4. Betrouwbare partner voor startkapitaal

Net als bij de start van ieder andere bedrijf heb je startkapitaal nodig om op gang te komen. Behalve de gebruikelijke kosten voor de huur van een pand en de inrichting van je uitzendbureau, zijn er ook specifieke kosten. Zoals de voorfinanciering van lonen. Want hoewel de uitzendbranche een winstgevende kan zijn, krijg je niets voor niets. Een betrouwbare partij vinden die je onder gunstige voorwaarden van startkapitaal kan voorzien is dan ook een vereiste om alles van de grond te krijgen.

Klaar voor de start?

Met de bovenstaande tips maak je een vliegende start met je uitzendbureau. Door alles meteen goed te regelen en met de externe hulp van een payrollbureau, leg je de volledige focus op het ondernemen. Toch kan het ook waardevol zijn om in het begin de administratie zelf te doen, om hier inzicht in te ontwikkelen. Lees in dit geval ook: Hoe doe ik mijn administratie?