DMAIC is de nieuwe methode die wij gebruiken

DMAIC

Hebben jullie al eens van DMAIC gehoord? Dit is de nieuwe methode die wij gebruiken voor onze projecten. Voorheen hadden wij nooit een methode. Altijd als wij een project uitvoerden, was er gewoon een plan. Een plan van aanpak kent iedereen wel. Dat hadden wij dus ook. Zodoende volgden wij een stappen plan. Zo brachten wij het project altijd tot het beoogde resultaat. Toch bleek dat de kwaliteit altijd middelmatig bleef. Ik besloot dat wij meer moesten doen. Wij moesten de beste resultaten behalen. Het minste werk verzetten maar toch het meeste doen. Dat is slim projectmanagement als je het mij vraagt. Online ben ik dus gaan zoeken naar mogelijkheden. Hiervoor zijn verschillende methoden en die kan eigenlijk iedereen wel inzetten. Het voordeel is dat er al veel mensen gebruik hebben gemaakt van dezelfde methoden. Zo weet je zeker dat het werkt en heb je voorbeelden.

DMAIC
Meer over DMAIC geleerd

Nadat ik mijn online zoektocht had afgerond en had besloten dat wij met DMAIC zouden gaan werken, moest ik hierover nog leren. Gelukkig leerde ik The Lean Six Sigma Company kennen. Zij hebben deze methode bedacht en konden ons hierover inlichten. Tevens hebben zij een mooi adviesplan neergezet. Zij hebben onze organisatie erg serieus genomen en hebben ons voorzien van een bruikbaar stappen plan om de methode te gebruiken. Hierdoor kunnen wij blijvend verbeteren. De kwaliteit blijft hoog en de processen verlopen soepel. Dit zou elke organisatie moeten doorvoeren!

DMAIC

Projectmanagement

Veel mensen hebben een hekel aan projecten en werken liever zelf. Ook grote projecten die je zelfstandig uitvoert kun je volgens methoden uitvoeren. Een project bestaat vaak uit meerdere onderdelen. Als je iedereen hierbij betrekt, rondt je het in no time af! Wil jij hierover meer weten, dan raad ik je aan eens te kijken op de website van The Lean Six Sigma Company, of om contact op te nemen!